Blogg

RSS

Energideklaration – så dyrt blir det att leva i en bostad

28 Feb 2023

Energideklaration talar om för dig ungefär hur dyrt det är att leva i en lägenhet eller villa. Hur mycket el går åt till allt från uppvärmning till hushållsel?

Vet du vad en energideklaration är? Eller vad de där bokstäverna på energideklarationen betyder? Att det är kopplat till energi är nog tydligt för de flesta, men vilken typ av energi är det som menas? Och vad är en bra energideklaration?

Innan du köper en bostadsrätt eller en villa är det klokt om du ser till att få koll på läget vad gäller detta ämne. En energideklaration kan nämligen tala om för dig om huset eller lägenheten är billig eller dyr att bo i. Energin det gäller är alltså den energi som går åt i ett hus när det används på ett normalt sätt.

Energideklaration ger köpare oumbärlig information

Energideklarationen gäller alltså alltifrån värme till hushållsel – all den energi som går åt för att du och din familj ska kunna leva i lägenheten eller huset. Med hjälp av denna dokumentation kan du som ska köpa hus eller lägenhet jämföra objekten med varandra, för att kunna ta ett informerat och verklighetsförankrat beslut.

Utan en energideklaration kommer du inte ha någon aning om vad det kommer att kosta att bo i huset eller lägenheten. Alla bostäder “läcker” till exempel olika mycket värme genom fönsterrutor och ventiler, och beroende på vilken sorts uppvärmning det är i fastigheten kan energiåtgången skilja otroligt mycket mellan olika bostäder. Håll koll på energideklarationen innan du köper.

Läs mer om energideklaration på https://heatseek.se/

Elektriker i Norrtälje kopplar rätt

6 Feb 2023

Privatpersoner bör anlita en behörig elektriker i Norrtälje för installationer, för att hemförsäkringen ska gälla. El är farligt, så jobbet måste göras rätt.

Vid en ombyggnad eller badrumsrenovering är det olika moment som ska göras i en viss ordning. Det är många yrkesgrupper som är involverade i projektet, allt från rörmokare, målare och plattsättare till elektriker. När man vill ha en ny tvättmaskin eller en speciell armatur installerad, kontaktar man sin elektriker i Norrtälje.

Det krävs en speciell behörighet för att installera elektriska apparater i ett våtrum, eftersom vatten har den egenskapen att det leder ström. Allt måste vara rätt kopplat för att hemförsäkringen ska gälla. Såväl handdukstork som vägguttag måste vara felfria. En strömstöt i badet eller duschen skulle vara livsfarlig.

Elektriker kan offerera mycket

Vill man ha golvvärme i badrummet är detta också ett jobb för en elektriker. Det finns många installationer som är mer eller mindre lyxiga. En tvättmaskin på ett nytt ställe är ett vardagsexempel på något där det behöver dras nya kablar. Men om man vill ha en bubbelpool inomhus känns det genast lite lyxigare. Det går att beställa det mesta och få det installerat och klart.

För den som tillbringar mycket tid i sitt hem kan det vara en bra investering med bastu eller pool, men då är det bra att en elektriker ser över elcentralen allra först och kontrollerar kapaciteten. En elektriker i Norrtälje har stor vana vid alla önskemål som privatpersoner kan ha, och de kan offerera allt det som är populärt.

Elektriker färdigställer i Stockholm

29 Dec 2022

Ska du installera nya apparater i hemmet, till exempel en tvättmaskin? Ta hjälp av en elektriker i Stockholm. Då är du säker på att försäkringar gäller.

En oväntad inkomst ger plötsligt paret Nilsson möjlighet att byta ut vitvaror i hemmet. Allt har de haft sedan de gift sig för tjugo år sedan. Reparationskostnaderna hade börjat bli för höga för att vara vettiga. Så det åkte till ett företag som sålde dessa produkter och valde ut tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin samt kyl och frys.

Det fanns givetvis ingen möjlighet för dem att få med sig inköpen själva så de beställde hemkörning. Vid hemkomsten ringde de och bokade en elektriker som skulle komma följande torsdag när sakerna skulle komma. Denne skulle installera alla grejer. De hade nämligen lärt sig den hårda vägen.

Elektriker installerar

För tjugo år sedan hade maken Arne installerat diskmaskinen. Den hade ganska snart get frun Eva en ordentlig stöt. Det gick bra men när de insåg att Arne gjort fel lovade de varandra att aldrig installera själva igen. De fick senare veta att hade exempelvis en elbrand utbrutit hade försäkringen inte gällt.

Därför var en elektriker från El-Teleteknik AB från Stockholm där för att se till att allt blev rätt gjort. Han satte igång med spisen för att sedan sedan gå vidare till tvättstugan. Kyl och frys kunde de själva koppla in genom att bara sätta i sladden. Innan elektrikern så småningom skulle ge sig av bjöd paret på kaffe och bullar som tack för hjälpen. Snart skulle Arne sätta på den första tvätten.

Företagslarm för dig som vill fånga fula fiskar

26 Nov 2022

Företagslarm installeras med fördel av en polisgodkänd larminstallatör. Du vill ju inte råka bjuda in räven till rävjakten. Polisen är en bra referens.

Hur vet du att du kan lita på det företag som installerar säkerhetssystemet på ditt företag? Tänk om de är bovar som bara vill ha en väg in till dina värdefulla affärshemligheter? Det är visserligen högst osannolikt att råka ut för en sådan bedragare i säkerhetsbranschen, men TÄNK OM.

Ett bra sätt att känna sig trygg med sin larmtjänst är att leta efter en larminstallatör som är godkänd av polisen. En bra term att googla kan vara “polisgodkänd larminstallatör”. Då vet du att företaget som levererar ditt företagslarm är en trovärdig och erfaren aktör och ingen ful fisk. Det där brukar polisen nämligen vara mycket bra på att bedöma. Bättre referenser än så går knappast att få.

Företagslarm som en del av ett större säkerhetssystem

När du väl fått en polisgodkänd larminstallatör på kroken gäller det att välja bland de effektiva företagslarm som säkerhetsfirman har på sin meny. De flesta säkerhetsexperter rekommenderar att arbeta med helhetslösningar, där larmsystemen samverkar med andra tekniska processer – som automatiserad belysning och passersystem, till exempel.

Det är också vanligt att samtidigt se över sin datasäkerhet, när man installerar ett nytt företagslarm. Det är viktigt att komma ihåg att inte alla inbrott sker fysiskt, utan även kan äga rum i form av dataintrång. En samlad riskbedömning är alltid en bra startpunkt inför att ett företag ska utvärdera sin säkerhetssituation.

Elektriker i Haninge är proffs på elektricitet

8 Nov 2022

När det handlar om elprojekt kan du anlita en elektriker i Haninge. El är farligt att handskas med. Det krävs rätt behörighet för alla typer av elarbeten.

Har du någon gång funderat på hur ditt liv skulle vara utan elektricitet? Vi förväntar oss att el ska finnas och fungera överallt i samhället. När det är strömavbrott kan det bli mer eller mindre kaos. Varken utrustning som spis, mikro, kylskåp, frys, tv, kaffebryggare, dammsugare eller belysning fungerar. Du kan inte ladda mobiltelefonen och det kan hända att du inte heller kan använda din dator.

Om det ofta går säkringar i proppskåpet hemma hos dig kan det bero på någon felaktig elinstallation. Då bör du kontakta en elektriker som kan hjälpa dig att lösa ditt elproblem och åtgärda det på ett säkert sätt. Du ska aldrig ge dig på att försöka fixa det på egen hand då det är stor risk att du skadar dig.

En elektriker utför korrekta elinstallationer

Ur säkerhetssynpunkt är det viktigt att alla elinstallationer är korrekt utförda. Elfel i Haninge samt i övriga landet är en vanlig orsak till bränder och olyckor i hemmet. För att du ska känna dig trygg med att du har ett elsäkert hem kan du låta en elektriker kontrollera hur det ser ut hemma hos dig.

En välutbildad och certifierad elektriker erbjuder ett flertal olika eltjänster såväl inom- som utomhus. Privatpersoner kan använda sig av rotavdraget för arbetskostnaden. Det innebär att det är både billigt och tryggt att anlita en elektriker. Läs mer om elinstallationer på denna webbsida: https://www.elektrikerhaninge.nu/

Värmepumpar i Göteborg avsedda för nordiskt klimat

26 Oct 2022

Ska ni energieffektivisera ert hus och vill installera en modern värmepump? Ta då hjälp av ett företag som är specialiserat på värmepumpar i Göteborg.

En ny värmepump är alltid en bra investering eftersom energikostnaderna alltid blir mycket lägre. Men ett bra och effektivt värmesystem höjer så klart också värdet på fastigheten. Dagens moderna värmepumpar är effektiva och det är inte längre bara bergvärmepumpen som passar vårt nordiska klimat. Mycket har hänt de senaste åren och utvecklingen har gått framåt.

Både luftvattenvärmepumpen och luftluftvärmepumpen klarar idag att producera värme även vid riktigt låga utomhustemperaturer. Det har gjort att man har många fler typer av värmepumpar att välja mellan och att priset på sätt och vis också sjunkit. Detta eftersom enda alternativet inte längre är en bergvärmepump och att man med de andra värmepumparna slipper borra en dyr energibrunn.

Ta hjälp av ett företag specialiserat på alla typer av värmepumpar

Bergvärme är fortfarande den säkraste värmekällan för den som behöver massor av energi, som exempelvis en bostadsrättsförening. Men för den vanliga husägaren i Göteborg finns det ofta flera olika värmepumpar att välja bland. För att ta reda på vilka alternativ man har, kan man ta hjälp av ett företag specialiserat på allt som har med värmepumpar att göra.

De brukar erbjuda ett kostnadsfritt hembesök utan att man förbinder sig till någonting. Under besöket utför de en besiktning för att ta reda på vilka olika värmepumpar som kan passa. Därefter får man med en offert olika förslag på värmepumpar som kan passa hushållet och fastigheten. Läs vidare om processen när du ska skaffa värmepumpar här: www.värmepumpargöteborg.nu

Behöver du laga din mobil i Solna?

26 Oct 2022

För många är mobilen ett viktigt redskap i vardagen, så pass att man inte klarar sig utan den. Så när man behöver laga mobil i Solna, då ska det gå snabbt.

I sitt hektiska schema gäller det att ha koll på dagar och tider. Det är alldeles för enkelt att missa ett möte, för när är det onsdag och när är det torsdag egentligen? Som tur var har man sin telefon som är så mycket mer än bara en telefon. Den är även en kalender. Inte bara en kalender man skriver ned saker i.

Den påminner en även så att man inte glömmer det man bokat in. Telefonen har ständigt något att påminna en om. En liten signal eller vibration för att det ska märkas. Utöver det går den varm från alla samtalen man måste ta, och såklart även för de vackra ställena i Solna som man vill minnas och ta en eller flera bilder på.

Laga din mobil när tekniken strular

Telefonen är för många idag ovärderlig. Man har lagrat stora delar av sitt liv i den. För en del är det otänkbart att vara utan sin telefon. Men precis som teknik ibland gör, så kan det strula. Det kan uppkomma olika problem med telefonen, som exempelvis att batteriet inte längre orkar med.

Ingen anledning till panik. Det finns duktiga mobildoktorer som tar sig an och lagar din telefon. En snabb och smidig hjälp kan du få när du ska laga mobil i Solna. Där stor erfarenhet finns kring olika telefoner och märken.

Handlar en badrumsrenovering i Stockholm bara om kakel?

25 Oct 2022

Badrumsrenovering i Stockholm handlar om mer än kakel. Det är bland annat wc, badkar, fogar och belysning som ska till, utöver att du ska välja ditt kakel.

För en del människor handlar en badrumsrenovering enbart om hur snyggt det ska se ut. Om kaklet går i stil med övriga delarna till exempel. Men en badrumsrenovering handlar om så mycket mer. Vilket kakel du väljer är i och för sig en viktig aspekt men det är inte bara det som är viktigt.

När du ska göra en renovering av ditt badrum finns det en sak som hör till det allra viktigaste. Det är att du ser till att du har en ordentlig fuktspärr. Vitsen med den är att förhindra att det tränger in fukt som kan orsaka mögel. Om mögel skulle uppstå kan du bli väldigt sjuk.

Kompetens krävs för badrumsrenovering

Vill du anlita någon som gör en badrumsrenovering i Stockholm ska du se till att de vet hur en fuktspärr görs på rätt sätt. Du behöver också höra dig för så de vet hur man kaklar och sätter in de artiklar du vill byta ut. En hög kompetens och stor erfarenhet ligger alltså högt på listan över deras färdigheter.

En badrumsrenovering kan handla om allt från små detaljer till att slänga ut i princip allt och göra om från grunden. Det är då du behöver anlita fackfolk. De är kunniga och vet hur man gör ett bra jobb när det gäller all form av badrumsrenovering i Stockholm.

Kameraövervakning för butik

20 Oct 2022

Som butiksägare kan man ha det kämpigt att få allt att gå ihop. Då vill man inte utsättas för snatteri också. Satsa på kameraövervakning för att förebygga.

Det är alltid tråkigt med folk som inte kan se skillnad på mitt och ditt. Det finns de som inte drar sig för någonting när det gäller att kunna sno åt sig pengar eller saker. De skulle kunna stjäla godis från småbarn. Sen finns det de som inte gärna stjäler från privatpersoner men som tycker att det är helt okej att snatta eller ännu värre i en butik.

Med ökande inflation och stigande priser på allt från livsmedel till elektronik eller kläder så följer tyvärr också ökat snatteri. I vissa fall kan det röra sig om hela ligor som samarbetar i butikerna. En uppehåller personalen och en annan snor prylar. Ibland vandaliserar de också.

Begär offert på kameraövervakning

Du som har butik i Stockholm har säkert upplevt detta alltför många gånger redan. Det är så trist. Som butiksägare så kämpar man tillräckligt hårt ändå. Det är sannerligen ingen dans på rosor att vara det. Då kan snatteri eller vandalisering bli droppen som får bägaren att rinna över.

Det bästa du kan göra för att förebygga är att vända dig till ett företag som erbjuder kameraövervakning för butik i Stockholm. De kommer gärna ut till din butik och tittar och föreslår lämpliga ställen att sätta upp kameror. Du får en offert och sen är det bara att gå vidare på det spåret.

Laddstation för BRF:ar och företag i Stockholm

13 Oct 2022

Med en laddstation på parkeringen i Stockholm blir det lätt att ladda elbilen. Samtidigt gör man gott för miljön och hjälper till med den gröna omställningen.

Bästa tillfället att ladda elbilen är när man är hemma eller på jobbet. Genom att sätta upp en laddstation på föreningens eller företagets parkering underlättar man för boende och medarbetare. Det gör såklart bostadsrättsföreningen eller företaget mer populärt och attraktivt, vilket i sin tur kan bidra till att fastighetens värde ökar.

Fossila drivmedel ska fasas ut och snart kommer det bara att rulla elbilar på våra gator. Att installera en laddstation är en bra investering, både för bostadsrättsföreningen eller företaget men också för miljön. Är man intresserad av att sätta upp en laddstation ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserade på detta.

Detta avgör hur mycket en laddstation i Stockholm kostar

Hur mycket en laddstation i Stockholm kostar beror på hur stor anläggning man vill ha och om den ska vara inomhus eller utomhus. Är det laddstolpar till en parkeringsplats man vill ha kan det krävas ett visst markarbete också för att dra elkablar. Enklast är att kontakta några olika företag som är specialiserade på laddlösningar för elbilar.

De kan enkelt beräkna vilket system som passar bäst eller hur många laddstolpar man behöver. Många gånger blir det enklare att använda sig av ett företag som även kan sköta installationen och uppdatera elsystemet. Vissa av dem kan också sköta service och reparation av laddstationer.

Rörmokare Laholm - hur mår dina stammar egentligen?

12 Sep 2022

Det finns en normal tanke som kan ställa till det ganska mycket för villaägare. Om det inte är trasigt - varför då fixa det? Tanken är naturlig, men som villaägare bör man tänka ett varv extra. Om man själv sätter sig i förarsätet så kan man undvika kostsamma reparationer och åtgärder då någonting verkligen går sönder. Ett exempel på detta är att kontakta en rörmokare i Laholm.

Avlopps- och vattensystem är känsliga och utsätts dagligen för ett hårt tryck. Kostnaderna för att åtgärda dessa kan bli väldigt höga i händelse av skada - och det handlar dessutom om åtgärder med potential att påverka hela vardagen negativt. Som med allt annat så handlar det även om att akuta skador tenderar att både kosta mer pengar och föra med sig större problem.

Boka in en rörinspektion av en rörmokare i Laholm

Genom att anlita en rörmokare i Laholm så kan du säkerställa kvaliteten på dina stammar - och vidta åtgärder innan det är försent. Idag går en undersökning av stammarna betydligt snabbare än förut och den är också därigenom betydligt billigare. En rörmokare i Laholm kan utföra en rörinspektion som visar vilken kvalitet dina stammar håller på en förmiddag - och ge dig en större trygghet för en lång tid framöver. En rörinspektion innebär att en rörmokare för in slangar utrustade med kameror i avlopps- och vattenledningarna. Därefter kan han följa hur de ser ut på insidan via en dataskärm.

Skulle någonting visa sig vara problematiskt - eller om exempelvis ett stopp finns så kommer samme rörmokare i Laholm att presentera förslag på åtgärder för dig att ta ställning till. Åtgärder som kan innebära en stamspolning där man med hett vatten och högt tryck spolar rören rena från fett och annat som fastnat. Eller där exempelvis en relining rekommenderas och där nya rör läggs in inuti de befintliga genom att man sprutar in epoxiplast. I värsta fall kan även ett stambyte rekommenderas, men då ges du också gott om tid för att planera för detta och bygga upp en buffert som gör kostnaden enklare att hantera. Som sagt, de akuta skadorna kostar mer. Genom en rörmokare i Laholm sätter du dig själv i förarsätet över din ekonomiska situation.

Digitala informationsskärmar ger en enkel överblick

26 Aug 2022

Med hjälp av digitala informationsskärmar kan du snabbt skaffa dig en bra överblick över en situation. Det kan du sedan förmedla till klienter eller kunder.

Tänk dig att du har en liten dator med mycket information som berör en viss situation. Det kan vara skrivna fakta och tabeller eller diagram som förklarar en speciell situation. Genom att använda dig av stora digitala informationsskärmar kan du hålla ett föredrag eller ett möte där allt kan ses på dessa skärmar.

När du sänder ut det du vill ta upp och diskutera, eller bara vill informera om, på stora praktiska digitala informationsskärmar, blir det lättare för människor att uppfatta saken på en övergripande nivå. Tack vare detta är det även lättare att ta in information och att kunna ta bra beslut utifrån den.

Digitala informationsskärmar med installation i ett och samma paket

Digitala informationsskärmar kan skräddarsys helt efter dina behov. Vill du ha dem på ett visst sätt kommer du förmodligen kunna få det. Det innebär också att om du vill ha ännu mer service kan du sannolikt även då bli tillgodosedd. Kanske behöver du hjälp med installationen?

Det är vanligt att de som säljer digitala informationsskärmar även erbjuder sig att installera allt på den plats där du vill ha dem. Enklare än så kan det knappast bli för din del. Du måttbeställer en digital skärm och när den anländer gör den det i sällskap med en installatör. Allt blir lätt och behändig löst på en gång.

Sänkta elkostnader med solceller för BRF

19 May 2022

Låg avgift har aldrig gjort en BRF impopulär. Att satsa på solceller är den smartaste investeringen någonsin. Solceller för BRF är morgondagens standard idag.

Tekniken finns sedan länge och man kan fråga sig varför inte ännu fler redan skaffat den. Kanske finns det fortfarande de som tror att vår position på Tellus gör att det är olönsamt? Kanske tror man att investeringen inte kommer att betala sig? Inget kunde vara mera fel.

Solceller fungerar för i stort sett alla. BRF, privatpersoner eller industrier. Det finns alltid ytor som är lämpliga. Utvecklingen vad gäller solceller går också bara åt ett håll - framåt. Idag är verkningsgraden från solceller otroligt mycket högre än den varit och som om inte detta räckte har dessutom priserna gått ner. Vad finns det att inte gilla?

Solceller till små och stora BRF

I tider när klimatet hotas och priserna på el ökat rejält är det en klok åtgärd att låta ett kunnigt företag inom solenergi titta på era byggnader. Ytterst sällan händer det att ekvationen inte går ihop. Solceller till BRF gör din förening mycket mer attraktiv. Dels känns det bra för boende att använda solenergi och dels kommer energikostnaderna att minska rejält.

Som för allt finns det en investeringskostnad. Vad gäller solceller förhåller det sig så att den kostnaden ganska snart tjänas in när anläggningen används. Hur mycket beror på de individuella förutsättningarna. Att ta kontakt med ett företag för att få undersökning med efterföljande offert är något av det bästa ni kan göra i en BRF.

Laddstolpe i Stockholm är snart ett måste

11 May 2022

Att vara utan laddstolpe i Stockholm verkar vara helt ute. Det är inne med elbilar nu. Med det följer givetvis ett behov av en laddstolpe för dig och andra.

Vad vore livet utan ett transportfordon? Så länge vi har funnits har människan hittat på olika sätt för att lättare ta sig fram i livet. Det som är mest populärt just nu är utan tvekan elbilen. Då den verkar vara här för att stanna behövs det medel för att den ska kunna rulla.

Det är här en laddstolpe kommer in i bilden. Ju fler som finns desto lättare kommer du att kunna ladda din bil. Priset är en mindre summa än vad bensin och diesel kostar, så det blir mer över i plånboken för dig. För den som vill går det att ha en egen laddstolpe installerad vid boendet.

En laddstolpe i Stockholm förgyller din vardag

När du ska till och från jobbet i huvudstaden gäller det att du har en full tank med el. Det blir vanligt att bostadsrättsföreningar och privata boenden har en egen stolpe att ladda bilen vid under natten. “Laddstolpe Stockholm” är därför ett vanligt uttryck i annonser där man vill fånga uppmärksamhet.

Det finns en hel del företag som hjälper till när du ska göra ett inköp av rätt sorts laddstolpe. Som vanligt finns det flera att välja bland. De ska tåla väder och vind om de ska stå utomhus. Är de placerade inomhus i ett garage är det andra kriterier som gäller. Låt detta företag hjälpa dig med laddstolpar: www.laddstolpestockholm.com

Bra elektriker hittar du på Östermalm

1 May 2022

Elektriker på Östermalm är ord som ger ledtrådar till var du kan hitta trygga och pålitliga hantverkare. Anlita dem när det är dags att få professionell hjälp.

En elektriker från Östermalm kan hjälpa dig med allehanda hantverk i ditt hem eller på ditt företag. Deras vardag består av att dra ledningar och koppla elektriska sådana på ett tryggt och säkert sätt. Det första du kommer att tänka på kanske är något så enkelt som en glödlampa.

För att du överhuvudtaget ska kunna få en enkel glödlampa att lysa hemma krävs inte bara en lampa. Det är ett nätverk av trådar och ledningar som ska dras för att allt ska fungera. Dessa ledningar ligger väl dolda innanför väggarna. Förr fanns det utanpåliggande ledningar som var fullt synliga.

Elektriker på Östermalm är bra på kontakt

En elektriker på Östermalm är bra på att ordna så att alla kontakter i ditt hem fungerar som de ska. De är också bra på att hålla kontakt med sina kunder. En rättfram och enkel kommunikation med kunden, det vill säga dig, leder till ett bra samarbete. Det gäller alltså att vara lite social också.

Om kommunikationen inte flyter på kan det finnas ledningar som skulle dragits men missats helt och hållet. Det är viktigt att en elektriker får ritningar i god tid vid ett nybygge så att allt som ska vara med kommer dit innan alla väggar sätts upp. Du som kund kan alltså inte komma på att du vill ha en till lampa eller eluttag när bygget är klart.

← Äldre inlägg