Vad finns det för möjligheter att hyra elverk i Stockholm?

Behöver du hyra elverk i Stockholm till en fest eller ett event? Är det då bäst att hyra eller köpa ett elverk? Beroende på behov kan det vara bättre att hyra elverk.

Ibland uppstår det behov av att ha tillgång till ett elverk. Det kan vara för att det inte finns tillräckligt med elförsörjning till en fest eller ett event. Det kan också vara så att det inte finns el överhuvudtaget på platsen. Att hyra elverk i Stockholm eller andra större städer är inga problem. Det finns flera företag som hyr ut elverk till fester och event, då ser företagen till att du får rätt dimensioner och att allt fungerar. Det finns en mängd olika elverk med olika egenskaper och styrkor så det är inte alltid en lönsam idé att köpa ett om man inte har användning för den regelbundet. Framför allt i städer där man sällan drabbas av strömavbrott.

När kan det vara en bra idé att köpa elverk?

Det är allt fler hushåll som väljer att köpa elverk, mestadels som reservkraft vid strömavbrott. Fler hårda stormar och andra överraskande väderfenomen har gjort att många som framför allt bor på landsbygden känner att det behövs en backup. Dessutom rekommenderar exempelvis MSB att civilsamhället behöver ha bättre beredskap i händelse av kriser. På vissa håll har man efter en storm eller kraftigt snöoväder varit utan ström i veckor. Det har såklart många konsekvenser, allt från nedkylt hus till att matförråd går förlorade. Den som bor inne i en stad har i regel inget större behov eller ens möjlighet att ha ett elverk som backup. Därför är det i regel en bra idé att köpa elverk om man bor på landet, men om man bor i en stad är det nog bättre att hyra vid behov.

Vad ska man tänka på om man ska köpa elverk?

Det finns en hel del att tänka på när det kommer till att köpa elverk. Det ska först vara dimensionerat för det behov du har. När det kommer till känslig elektronik är det inte alltid bra att köra dessa på ett elverk då de behöver en jämn strömtillförsel. Ett elverk ska vara CE-märkt då de elverken kan bli en livsfara om de konstruerats fel. CE-märkning är en garanti för att elverket konstruerats rätt. Läs noga specifikationerna till elverket innan du köper ett. Det finns ett enormt utbud så hör med ett proffs om du är osäker.

3 Feb 2020