Ta hjälp vid elektriska problem

Har man problem med elektriciteten hemma bör man inte fixa den själv då olyckor lätt sker. Anlita en utbildad elektriker för att lösa problemen så blir det ordentligt gjort med en gång.

När man får problem med elen - oavsett om det är hemma, i fritidshuset eller på jobbet - så bör man vara försiktig. Som vanlig lekman får man förvisso lov att göra vissa saker själv om man har så kallad erforderlig kunskap inom elsäkerhet, men det är inget som rekommenderas - dels för din egen säkerhet och dels för att det kan påverka husets försäkring. En elektriker är behjälplig i många situationer när det gäller elektricitet. Ibland rör det sig om enklare arbeten såsom installation av vägguttag eller byte av väggströmbrytare. Det är aldrig bra att överbelasta ett vägguttag. Då är det bättre att installera flera och fördela strömuttaget.

Anlita elektrikern för att dra elen

En vanlig anledning att man anlita en elfirma är att man har ett problem med elen som man inte kan reda ut själv. Då kommer elektrikern och felsöker för att ta reda på var problemet sitter. Saker man kan göra på egen hand är till exempel att byta proppar om det gått en sådan, eller byta strömbrytare på en lampsladd.

Vid större renoveringar i till exempel badrum eller kök så är det bra att anlita en elektriker för att få elen gjord på rätt sätt. Självklart kan man utnyttja ROT-avdraget om man uppfyller kriterierna för det. Det innebär att man får ett kostnadsavdrag på 30% av arbetskostnaden. Mer information om elektriker hittar du på denna sida: https://www.elektrikersödertälje.se

8 Jan 2021