Så får du bergvärme till din BRF

Idag finns det värmeleverantörer som kan ordna så att du som fastighetsägare får bergvärme till din BRF. Det är ett smart sätt att hålla värmen samtidigt som du sänker energikostnader.

Man kanske inte tänker på det, men det är faktiskt oerhört varmt inne i berg och gruvor. Det är inte en tanke som slår en när man tänker på till exempel Mount Everest och andra berg där folk fryser ihjäl titt som tätt när de försöker bestiga dem. Men då handlar det ju om människor som är utanpå berget, inte inuti det. Om du någon gång till exempel varit nere i en gruva vet du att temperaturen snabbt stiger och det blir väldigt varmt. Det är därför det är så viktigt att gruvarbetare får rikligt med ventilation. Hade det inte varit riktigt trevligt om man kunde förvalta sådan bergvärme till en bostadsrättsförening?

Specialister på bergvärme och BRF

Jo, det hade varit riktigt trevligt. Och det är heller ingen omöjlighet. Faktum är att det finns flera företag och värmeleverantörer som specialiserar sig just på bergvärme. Inte bara på bergvärme, utan att leverera bergvärmen till fastigheter i allmänhet och till bostadsrättsföreningar i synnerhet. Själva utförandet kan vara lite komplicerat att förstå för en lekman. Det enda du egentligen behöver känna till är att det är värme som är bra för klimatet och som kan sänka dina energikostnader överlag. Kontakta därför ett företag som är experter på bergvärme så kan du snart ta del av energin även i din egen fastighet.

18 Oct 2021