När du har kablar över

Drar man kablar, elledningar och andra ledningar, blir man ofta tvungen att riva ut det gamla som har funnits där. Det är ofta ett ganska drygt arbete att göra sig av med det efteråt. Hur gör du? Åker du med det till sopberget och fyller på det, eller åker du med det ill skroten, återvinningen eller vad brukar du göra med det? Varför inte se till att få betalt för kablarna som du ändå ska slänga? Om du åker till en särskild kabelskrot får du betalt för det som du vill bli av med. Det, för att alla som får över kabelskrot ska bry sig om att åka med kablarna till rätt ställe där man tar till vara det som går att ta till vara bland kablarna.

Därför lönar sig kabelskrot

Som du ju vet innehåller kablarna många värdefulla metaller, sådana metaller som vi behöver för att kunna bygga nya kablar, nytt byggmaterial och annat som vi behöver. Att endast slänga kablarna bland annat skräp gör att ingen tar till vara det som är värdefullt i bablarna, metaller, gummi och plaster som faktiskt går att återvinna och använda på nytt. Så i stället för att allt går förlorat i en vanlig skräphög, så kan ngåon som förstår sig på det värdefulla i kablarna ta till vara det som går att ta tillvara. På så sätt gör du både dig själv, vår planet och alla som lever av den, en tjänst. Dessutom får du betalt för värdefulla metaller i kablarna.

Kablarna innehåller metaller

Det som är värdefullt i kablarna är bland annat sådana metaller som är ledande och strömförande, såsom koppar, silver och andra liknande metaller som är bra på leda kraft, energi och värme. Över huvudtaget börjar tillgången på metaller sina, så att ta till vara på metallerna, bland annat gör att vi inte behöver fortsätta roffa åt oss av det som planeten kan tillföra oss. Det är dags att återanvända det som redan finns och återvinna metallerna. Att göra så gör dig till en mijöhjälte. Som tur finns det företag som arbetar på detta sätt: att hitta ett sätt att som företag kunna göra planeten och alla oss själva en tjänst genom att elektriker och hantverkare kan ta till vara skrot och omvandla det till något användbart och sluta bara slänga skrot och skräp på skräpberget. Vi ser också att allt fler inser det som vi alla måste inse; vi måste leva på nytt sätt som är hållbart för oss alla. Om detta och om kabelskrot som du kan ta tillvara i Stockholm kan du läsa på: https://www.kopparskrotstockholm.se.

9 Aug 2019