Kan solceller fungera i lantbruk?

Många känner till solceller som energikälla för uppvärmning. Men där kanske kunskapen tar slut. Kan man driva ett lantbruk och använda sig av denna typ av energi kostnadseffektivt?

Sven hade länge varit skeptisk till olika miljöalternativ när det kommer till energi. När han träffade sin älskade Lotta fick han tänka om. Hon var en stor anhängare av miljövänliga alternativ oavsett vad det gällde och pushade honom oavbrutet att lära mera. Det var tack vare henne som han bokade ett möte med ett företag som arbetade med att installera solceller.

Dagen kom och Rune från det kontaktade företaget kom tillsammans med en drönare. Sven tittade misstänksamt på denna modernitet. Rune förklarade hur att använda solceller i lantbruk var perfekt på grund av de stora byggnaderna de kunde installeras på. Då de en stund senare vinkade av Rune log Lotta nöjt för hon visste att Sven var övertygad.

Varför solceller för lantbruk

Genom att få hjälp från start är förutsättningarna som bäst. En av de stora vinsterna är att sänka kostnaderna när det gäller elförbrukning i lantbruket. Men det är definitivt inte den enda vinsten. När man installerar solceller höjer man dessutom värdet på fastigheten. Tanken på att man har gratis energiförsörjning när solpanelerna är betalda är nästan för bra för att vara sann.

Att vara en av alla som genom att installera solpaneler värnar om miljön, värnar om jordens framtid, är en skön känsla som tillsammans med billigare el blir en härlig kombo som är lätt att leva med.

30 May 2021