Installera energibesparande inredning i badrum

Vi ska ju alla bli mer miljömedvetna och göra sådana val när det kommer till i princip allt. Om inte annat har den senaste sommaren påmint oss om det. Det sägs att värmen är här för att stanna, och att jordens medeltemperatur kommer att öka med 3 grader. Vi borde alla välja bättre produkter som sänker energiåtgången. Miljörörelsen har länge velat få oss att välja mer energibesparande produkter. Om inte annat leder till lägre elkostnader och kostnader för värme och vatten för den egna delen, och det är väl bra eller hur? Så vilka produkter bör man välja och vad finns det på marknaden? Här listar vi några bra och energibesparande produkter som man kan välja i badrummet.

Snålspolande toalett och blandare

När man tänker på energibesparingar tänker man mest på vattenbesparande inredning i badrum. Det är viktigt. Vi slösar alltför mycket vatten när vi spolar i toaletten och spolar i handfat. Då finns det toaletter som använder mindre mängd vatten och blandare som fördelar vattnet bättre vilket leder till att man inte behöver lika mycket vatten när man spolar det.

Duschmunstycke som använder mindre mängd vatten

Även i duschen kan man gott och väl använda mindre mängd vatten. Var och en kan slösa mindre när de duschar. Det finns roliga timer som tål vatten och som man kan fästas på väggen, invid duschen. Då blir man påmind om att inte duscha för länge och i onödan.

Belysning där man befinner sig

Man kan välja belysning där man befinner sig i badrummet, i stället för att lysa upp hela badrummet. Till exempel kan man få belysning kring spegeln och som speglas i spegeln och ljuset därför dubbleras. Man kan även välja belysning i duschmunstycket, vilket gör att man få ljus precis där man befinner sig.

Välj bort torktumlare och torkskåp

Välj bort torktumlare och torkskåp, och välj att torka tvätten på annat sätt, på balkongen, eller utomhus i trädgården, på sedvanlig tvättlina. Tvätten luktar bättre och drar mindre el för att bli torr. Tvätt som snabbt måste torka, kan man faktiskt hänga på elementen, eller i sovrummet som oftast har torr luft.

Golvvärme bara när du är badrummet

Du kan välja golvvärme i badrummet endast på morgnar och kvällar. Då behöver du inte ha värme när ingen använder badrummet. På samma sätt kan du ha handdukstorkare med timer, eller låta badhanddukarna torka på annat sätt.

Pålitlig hantverkare för badrumrenovering

Anlita rätt hantverkare för din badrumsrenovering i Stockholm. Känner du inte till någon redan nu, kan du googla "renovera badrum Stockholm" så får du förslag på sådana hantverkare som utför badrumsrenoveringar i Stockholm. Bor du inte där, bör du skriva in en ort där du bor i sökfältet på Google. Lycka till.

26 Jul 2018