Hur kan man få solpaneler i Stockholm?

Har du också funderat på att satsa på solpaneler i Stockholm och låta din villa bli del av eget energiverk? Det är bra om det blir allt fler som kan tänka sig att installera solpaneler som drar nytta av den gratis energi som det innebär att utnyttja solens rena energi. Genom att göra så, bidrar man till att energin som vi använder blir mer hållbar.

Dessutom kommer du att sänka dina uppvärmningskostnader, om det är så att du har vattenburen uppvärmning och en elektrisk värmepump för villans varmvatten och för uppvärmningen av huset.

Du gör huset mer attraktivt

Du gör huset mer attraktivt på bostadsmarknaden den dagen som du vill sälj den. Tänk dig själv, om du har att välja mellan ett hus som har solpaneler som ger dig möjlighet till gratis el, eller ett hus utan solpaneler, men som du blir tvungen att värma upp med dyr uppvärmning. Då är det ju solklart att man väljer det hus som ger gratis uppvärmning, eller hur? Folk är ju inte dumma. De inser vad som är hållbart i längden, och vi bör alla gå samma väg. Vi bör tänka på vad som är hållbart för miljön och för oss själva.

Gör skatteavdrag på installationen

När du installerar solpaneler på ditt hus, har du möjlighet att göra skatteavdrag på den. Det är Energimyndigheten som ger möjlighet att dra av på skatten genom ett göra så vill verket stötta dem som är villiga att investera i fler solpaneler. Eller så använder man möjligheten till Rot-avdraget istället, som i så fall ger maximalt 50.000 kronor tillbaka på skatten. När man sedan vill sälja överbliven el, så kan man eventuellt göra det momsfritt, efter ett förslag som regeringen nu har på bordet. På så sätt vill politikerna främja installationer av solpaneler på våra villor.

Så får du tag i solpaneler i Stockholm

Det finns allt fler företag som levererar solpaneler i Stockholm, så just i storstadsområdet finns det stora chanser att få tag på bra solpaneler som kan levereras direkt till dig som kund. Det viktiga är att se till så att de har utbildade elektriker som kan hjälpa en med själva installationen. På så sätt vet kunderna om att solpanelerna blir rätt installerade. Många tror att det inte lönar sig att investera i solpaneler, då vi lever i ett så mörkt klimat här i Norden, men det handlar inte om att solpanelerna kan omvandla solsken till el, utan om att solpanelerna behöver solljus för att producera el. Och när det är sommar, vår och höst, då kan man sälja den el som man själv inte behöver och köper sedan in den el som inte solpanelerna inte kan bringa in under de mörka månaderna.

19 Feb 2020