Hur blir jag en rörmokare i Stockholm?

Om du har bestämt dig för att försöka bli en rörmokare så ska du veta att du då kommer att mötas av ett fritt jobb fullt av roliga utmaningar, en stabil lön och där risken för att bli arbetslös kan räknas som minimal i jämförelse med andra branscher. Detta gäller då främst i Stockholm där behovet av duktiga rörmokare är stort och där företagen nästan skriker efter kompetent personal. En rörmokare i Stockholm behöver alltså nästan aldrig vara orolig för att hans tjänster inte ska vara önskvärda – tvärtom så kan denne rörmokare ha lite is i magen och med omsorg välja vilken sorts firma i stockholm som passar honom bäst. Hur blir du då rörmokare? Ja, bor du i stockholm så kan du – även vid ålderns höst – utbilda dig genom vissa yrkesskolor.

Det är alltså aldrig försent att bli rörmokare men man ska dock veta att vissa fysiska krav kommer att ställas – detta då en rörmokare ofta tvingas arbeta i väldigt obekväma ställningar. Det kan man ju även tänka sig själv då rör, vattenledningar och annat ofta är placerade på ganska otillgängliga platser i huset – detta oberoende om nu huset ligger i Stockholm eller någon annanstans i Sverige. En rörmokare får helt enkelt vara beredd på att slita. Om vi återgår till olika utbildningar så kan man även söka ett så kallat lärlingsjobb som rörmokare. Det går ut på att du så att säga går bredvid en ordinarie rörmokare och lär utav denne medan du själv får ta dig an allt svårare uppgifter med tiden.

Denna typ av utbildning har visat sig vara väldigt bra för just rörmokare och främst då i Stockholm, där som sagt behovet är större. Man får lära sig praktiskt, under viss tidspress och detta verkar uppskattas både av lärlingen och av den som lär ut yrket. Att vara lärling till en rörmokare i Stockholm är helt klart ett bra alternativ då jobben skiljer sig väldigt mycket åt, är stora och många till antalet – man upplever helt enkelt att man får en bra bild av yrket på kort tid. Detta passar alltså väldigt bra för blivande rörmokare i Stockholm.

Hur ser en arbetsdag ut för en rörmokare i Stockholm?

Dagarna för en rörmokare varierar kraftigt och det är också det som är en av orsakerna till att så många trivs med yrket – ett fritt jobb där utmaningar måste lösas kreativt. I exempelvis Stockholm kan en rörmokare ena dagen mötas av ett hus där alla vattenledningar måste bytas och där nästa dag innebär att man ska jobba på ett större bygge av nya lägenheter.

Det är alltså så att ingen dag riktigt är den andra lik för en rörmokare – detta gäller dock inte bara i Stockholm, även om det naturligtvis är där som man bygger flest nya hus i landet. Man kan även arbeta på relativt obekväma tider som rörmokare och då heter det jour – jobbar du under jour så kan du tvingas rycka ut mitt i natten vid någon läcka och då tjänar du naturligtvis även mer pengar. Detta är vanligt främst i Stockholm där chansen att det händer något är större och där en rörmokare således kan tjäna lite extra pengar.

18 Dec 2017