Företagslarm för dig som vill fånga fula fiskar

Företagslarm installeras med fördel av en polisgodkänd larminstallatör. Du vill ju inte råka bjuda in räven till rävjakten. Polisen är en bra referens.

Hur vet du att du kan lita på det företag som installerar säkerhetssystemet på ditt företag? Tänk om de är bovar som bara vill ha en väg in till dina värdefulla affärshemligheter? Det är visserligen högst osannolikt att råka ut för en sådan bedragare i säkerhetsbranschen, men TÄNK OM.

Ett bra sätt att känna sig trygg med sin larmtjänst är att leta efter en larminstallatör som är godkänd av polisen. En bra term att googla kan vara “polisgodkänd larminstallatör”. Då vet du att företaget som levererar ditt företagslarm är en trovärdig och erfaren aktör och ingen ful fisk. Det där brukar polisen nämligen vara mycket bra på att bedöma. Bättre referenser än så går knappast att få.

Företagslarm som en del av ett större säkerhetssystem

När du väl fått en polisgodkänd larminstallatör på kroken gäller det att välja bland de effektiva företagslarm som säkerhetsfirman har på sin meny. De flesta säkerhetsexperter rekommenderar att arbeta med helhetslösningar, där larmsystemen samverkar med andra tekniska processer – som automatiserad belysning och passersystem, till exempel.

Det är också vanligt att samtidigt se över sin datasäkerhet, när man installerar ett nytt företagslarm. Det är viktigt att komma ihåg att inte alla inbrott sker fysiskt, utan även kan äga rum i form av dataintrång. En samlad riskbedömning är alltid en bra startpunkt inför att ett företag ska utvärdera sin säkerhetssituation.

26 Nov 2022