Finns det andra tidrapporteringar än Visma?

Finns det bara ett program för till exempel tidrapporteringar? Visma är ett exempel på ett datorprogram som är till för tidrapporteringar, men det är stort, tar mycket utrymme i en dator. Har man då ett mindre program med mindre utrymme i sitt ramminne, kan det vara svårt att ha med sig sin lilla dator när man är ute på olika uppdrag och ska hantera sin tidrapportering. Som tur är, finns det fler datorprogram just för tidrapportering.

Andra program för tidrapportering

Googlar man tidrapportering, får man upp timelog.com, tictacmobile.com, nuba.se, timekeeper.se och till exempel tidrapport.nu. Det finns med andra ord en hel del andra program än Visma för sin tidrapportering. Men hur bra är de på att hantera just en hantverkares vardag? Arbetar man som hantverkare, vill man minimera all administration så mycket som möjligt. Man vill inte sitta i sin bil, och behöva lägga flera timmar på själva administrationen. Det som är viktigast är att man alltid kan komma åt sin tidrapportering, kunna göra ändringar i den som sparas. Sedan behöver den bli åtkomlig för fler, än bara för en själv. Det är ju framför allt ens uppdragsgivare eller chef som behöver få tidrapporterna och kunna se hur mycket som man har jobbat.

Arbeta som elektriker och projektledare

Om man till exempel arbetar både som elektriker och leder ett projekt, kan man själv behöva kunna planera tidsåtgången för alla dem som arbetar med samma projekt. Det kan då vara mycekt viktigt att hålla koll på tidsåtgång som varje moment i projektet kräver. Om man har ett program som både kan räkna ut vad varje timme kostar och håller koll på hur mycket tid som var och en både tar för de olika delarna i projektet och vad varje timme kostar uppdragsgivaren, blir det sedan lättare för projektledaren att kunna leda, planera och administrera projektet. För elektrikerna och andra hantverkera är det sedan mycket viktigt att kunna lägga in sin tidrapportering i realtid.

Tidrapportering utmejslat för elektriker

Det finns tidrapporteringar som både är enkla att använda i sin mobil, och som är åtkomliga både för projektledaren och för en själv. När man arbetar som elektriker, så är det viktigt att kunna lägga in sin tidrapportering medan man ännu kommer ihåg vilken tid som har gått åt. Har man ett bra program som man kan få tag i, i sin mobil, eller iPad, behöver man inte komma ihåg alla timmarna och detaljerna. Då kan man komma åt tidrapporteringen via internet, och projektledaren kan också komma åt tidrapporteringen via samma internet.

9 Oct 2019