Renovera gärna - men ta hjälp av en elektriker

Det finns två stycken områden i Sverige som växer så att det knakar. Först och främst så har vi Stockholm och hela Stor-Stockholm där inflyttningen i det närmaste börjar närma sig en absurd nivå. Det sägs att ungefär en befolkning motsvarande Skellefteås årligen flyttar till Stockholm – något som ställer enorma krav på infrastruktur och på att komma igång – på allvar – med byggnationer av nya bostäder. Här måste någonting hända; den nuvarande – och kommande! – situationen är orimlig i Stockholm.

Fullt lika illa är det inte i den andra regionen i Sverige där inflyttningen är stor. Öresundsregionen. Att just detta område är attraktivt är i sak inte så konstigt då det, så att säga, öppnar upp dörrarna mot kontinenten och att man därigenom som företag får helt andra möjligheter att etablera kontakter. Och då dessutom städerna i området är väldigt vackra, inbjudande och fulla av puls så är det ytterligare starka argument till varför Öresundsregionen växer.

Dock; även här finns problem – men dessa rör mer de personer som A) fått tag på en bostad och som B) vill renovera in sig i dessa. Vi tänkte titta lite närmare på renoveringar och på hur man ska tänka. Felet som många idag gör är att man inte tar någon som helst hjälp; man läser på lite om renoveringstips på internet och helt plötsligt så har man blivit lite av en expert. Riktigt så enkelt är det inte. Vi har regler och lagar att följa och vissa områden får man helt enkelt inte sköta; andra områden bör man inte sköta – förstår ni skillnaden?

Vi förklarar denna genom att säga att du precis köpt ett hus i Helsingborg och där du – som många andra – vill förändra, renovera och sätta din egen prägel på bostaden. Något som du primärt vill göra i badrummet då detta rum dels är slitet och dels också är ett rum som du tycker är viktigt att ha fräscht och i sin stil. Frågan här ser ut som följer: vad får du göra i badrummet i Helsingborg?

 

Du får göra: i stort sett allt. Du kan riva ut dit gamla badrum, du får dra vatten, du får koppla in avlopp, du får sätta upp badrumsskåp, du får sätta kakel och sätta toaletten på plats.

Vad bör du ta hjälp med? En knäckfråga i varje renovering är att man ställer sig frågan om vad man riskerar vid ett misslyckande. Vid en badrumsrenovering så kommer vatten att vara ett naturligt element och skadorna som detta kan föra med sig kan både vara svåra och dyra att korrigera. Vi skulle således säga att du bör kontakta en rörmokare och en plattsättare i Helsingborg – helt av den anledningen att du vill undvika framtida vattenskador.

Vad måste du ta hjälp med: du måste kontakta en elektriker i Helsingborg, det kommer du inte ifrån. Ska du exempelvis sätta spotlights i taket – en elektriker. Ska du installera golvvärme – en elektriker. Och: det måste handla om en behörig elektriker också. Felet många gör är att man tar för lätt på farorna som finns vid hantering av elektricitet och att man de facto kan dö av det. Dessutom: hur ser det ut rent försäkringsmässigt om elen i ditt badrum i Helsingborg är dragen av dig och inte av en elektriker? Vad händer om det börjar brinna?

Kort sagt: renoveringar uppmuntras (vi förstår att man vill komma på plats och skapa sitt eget drömhem), men de måste ske på ett fackmannamässigt sätt. Att vi här valde Helsingborg beror på att det finns en god chans att någon av alla personer som flyttar dit kommer att ignorera farorna med elektricitet och strunta i att anlita en behörig elektriker. Vårt mål är att upplysa och genom denna text försöka förhindra detta.

 

9 Jan 2017