Elarbeten på en tandläkarmottagning

Att driva eget är att själv kontrollera de egna ekonomin och där man är den som avgör hur mycket man vill arbeta, vilka personer man vill omge sig med samt i vilken riktning man vill styra sin verksamhet. Ett område där fler och fler privata satsningar och initiativ syns handlar om tandläkare.

1999 så skedde en avreglering och den innebar att man som tandläkare kunde öppna en egen mottagning och - i och med detta - också sätta egna priser för sina tjänster. Tjänster som i sin tur blivit fler och där ren specialistvård kommit att bli vanligare. Tidigare var man bunden av den bestämda taxan som Försäkringskassan satte; något som dels fick många att tappa sugen och som gjorde hela tandläkarbranschen baktung.

Den egna viljan och det egna initiativet har utvecklat hela branschen och det har varit till gagn för alla parter - den enskilde tandläkare som öppnat en mottagning i Stockholm och de kunder som besöker - och återkommer till honom. Det är klart att du ska öppna en egen mottagning om du har den utbildning som krävs för att kunna titulera dig tandläkare.

Inred och ta hjälp av yrkesmän

Vi ska här fokusera på andra saker än på själva tandläkaryrket. Vi ska istället titta närmare på hur din lokal kan vara avgörande i frågan om kunderna väljer dig eller någon annan tandläkare i Stockholm. Här är våra tankar:

  • Elektriker: Se först och främst till att din mottagning är säker. Låt en behörig elektriker sköta att installationer. Som tandläkare så kommer du hela tiden - varje dag - att använda elektriska instrument: finns det tillräckligt hög kapacitet eller behöver man uppgradera hela elsystemet? Börja med att utföra en elbesiktning. Här kan du även passa på att se över eluttagen i varje tänkt undersökningsrum. Troligt är att du behöver fler och på andra ställen än där de nuvarande sitter.
  • Vilken målgrupp? I Stockholm så finns det extrem konkurrens mellan olika tandläkare. En ide kan därför vara att rikta in sig på en specifik målgrupp och inreda för att tilltala denna. Ungdomar kanske vill ha ljust och fräscht, äldre kanske vill ha bekväma sittplatser medan föräldrar - och deras barn - vill ha en avdelning för lek i syfte att avdramatisera. Oavsett vilket - se till att en professionell inredare finns med dig och hittar den ack så viktiga röda linjen mellan alla detaljerna.
  • Funktionalitet Se till att det finns exempelvis ett isolerande innertak som tar bort allt oljud från undersökningsrummen. Wi-fi är något som dina kunder i stort sett kräver. Toaletter ska finnas - gärna med skötbord - och en väl fungerande ventilation är ett måste. Se till att ge dina kunder det där lilla extra. Här ska vi även slå ett slag för personalen du anställer. Fokusera på att erbjuda servicen in i minsta detalj. Ett litet glas vatten som erbjuds en väntande patient kan vara det som avgör om denne återkommer eller väljer en annan tandläkare för nästa undersökning.
27 Apr 2018