Det finns tillfällen när man behöver en elektriker

När man ska dra nya ledningar eller koppla in exempelvis en ny diskmaskin så ska man tänka efter noga. Det är inte läge att prova sig fram. Istället är det bara att ringa en elektriker.

Vissa saker kan te sig enkelt, men anledningen till att man ska tänka sig noga för är också den enkel. Något skulle kunna hända i framtiden, exempelvis en elbrand. Har man då installerat objektet som orsakat branden själv, då gäller inte försäkringen. Det innebär att det kan bli en väldigt kostsam historia.

Om olyckan är framme

Skulle olyckan vara framme, det kan handla om brand eller vattenläcka, är det viktigt att kontakta en elfirma. De är proffs på att ta hand om sådana situationer och har stor kunskap i hur elen beter sig i dessa situationer. Man bör aldrig prova att hitta felet på egen hand. Det man kan göra på egen hand är att stänga av elen för att minska risken för skador. Bästa sättet att snabbt hitta en elektriker är att googla på exempelvis elektriker i Järfälla. Ta kontakt och få mera information om vilka tjänster de tillhandahåller.

Tjänster

Det är lätt att tro att elektriker bara drar kablar hela tiden. Men det är inte riktigt sant. Många el-företag har många flera tjänster man kan använda sig av. Det kan till exempel röra sig om:

  • Montering av stenmaterial
  • Plattsättning
  • Arbeten i våtutrymmen
  • Uppdatering av elsystem
  • Jordning av väggkontakter
  • Installation av larm
  • Installation av tele- och it utrustning
  • Installation av vitvaror
  • Underhåll av elektrisk utrustning

När man flyttar in i ett nytt hus och har små barn kan man även få hjälp med att barnsäkra hemmet. Det innebär att man går igenom hemmet och säkrar exempelvis kontakter. Om de är av en äldre modell kan man installera pet-skydd så att barnet inte kan stoppa in fingrarna i kontakten. Idag har många mobilladdare som alltid sitter i. Detta kan vara en fara för små barn som kan få el i sig om de biter eller suger på sladden. Andra saker som kan kännas självklara men som ändå är viktiga att tänka extra på är att inte ha sladdar hängande. Att undvika att ha elektriska apparater där barn kan nå dem. Håller man på att renovera kan det vara vist att ha låsta dörrar eller annat så att barn inte kan komma in i dessa områden och göra sig illa.

8 Oct 2020